Nieuws


Ontslagwet ligt als een grauwsluier op de arbeidsmarkt

In de NRC van 1 maart jl. verklaart MKB-voorzitter Michaël van Straalen de nieuwe Wet werk en zekerheid tot een mislukking. Door de nieuwe wet zou ontslag eenvoudiger en goedkoper worden, een wens van de werkgevers. Tegelijkertijd zou er, op aandringen van de vakbonden, een eind komen aan de mogelijkheid om medewerkers continue op tijdelijke contracten te laten werken. „Vooral de kleinere werkgevers kunnen de kosten en risico’s die de wet met zich meebrengt niet dragen. Ze kiezen ervoor om mensen niet of minder vaak in vaste dienst te nemen.”
Lees meer..

Nieuwe flexwet drama voor mkb

Een artikel uit de Financiële Telegraaf van zaterdag 27 februari 2015 stelt, dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) grote problemen met het beëindigen van arbeidsovereenkomsten ondervinden. Bovendien krijgen ondernemers die af willen van een werknemer vaker nul op het rekest van de rechter, omdat zij hun personeelsdossiers niet op orde hebben. Dat blijkt uit een inventarisatie van juridisch dienstverlener DAS in aanloop naar de eerste evaluatie van de WWZ van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid komende woensdag.
Lees meer..

Uitzenden nieuwe stijl

In de Financiële Telegraaf van zaterdag 23 januari 2016 staat te lezen dat de uitzendbranche over datum is en dat het traditioneel uitzenden wordt geregeerd door zinloze kpi’s en cijfertjes, aldus Maartje Daamen en Ingrid de Graaf. De twee richtten uit onvrede met de traditionele uitzendmarkt hun eigen onderneming op. Waar het voor opdrachtgevers vooral om draait, is waarde toevoegen. „Klassieke uitzenders schuiven vooral cv’s door. Intercedenten worden gestuurd op onzinnige kritische prestatie indicatoren (kpi’s) als hoeveel klantafspraken maak je of hoeveel informatieboekjes heb je afgegeven”, zegt De Graaf.
Lees meer..

Flexwerker in de Knel

Een artikel uit de Financiële Telegraaf van vrijdag 13 november 2015 stelt, dat voor steeds meer werknemers geen vaste baan meer in het verschiet ligt. Het aantal werknemers met een vast contract is voor het eerst in enkele decennia gedaald tot onder de 5 miljoen, terwijl het aantal flexwerkers en zzp'ers jaarlijks stijgt.

Het is een tendens dat werkgevers tegenwoordig een grotere flexibele schil in hun personeelsbestand hebben. Daarnaast zien we met de invoering van de Wet Werk & Zekerheid, dat uitzendbureaus het veelal niet aandurven om hun mensen een “vaste” aanstelling aan te bieden. Hierdoor staan werkgevers voor de keus om uitzendkrachten zelf in dienst te nemen (verhoging personeelskosten) of om ze te laten lopen na afloop van de uitzendtermijn. Aan het inhuren en opleiden/ inwerken van nieuwe uitzendkrachten zijn vervolgens ook de (on)nodige kosten verbonden…
Lees meer..

 

© 2018 VEELZIJDIGE-VAKMENSEN.NL | Alle rechten voorbehouden | KVK 65936523 | Realisatie: Label79